Live optreden op zaal in het Mississiippi Museum of Art

Elke derde donderdag organiseert het Mississippi Museum of Art Museum After Hours, avonden vol creativiteit en speelsheid, bedoeld om een breder, diverser publiek aan te spreken. Het museum werkt samen met lokale artiesten, ondernemers en organisaties om pop-up tentoonstellingen, food truck festivals, live muziekoptredens, game-avonden en culinaire ervaringen te organiseren. Door speels en laagdrempelig te blijven, spreekt het programma mensen aan die het museum anders niet bezoeken.
Museum After Hours verwelkomt mensen van alle leeftijden en achtergronden, maar richt zich specifiek op groepen die doorgaans weinig in musea worden gerepresenteerd: de Afro-Amerikaanse gemeenschap (de meerderheid in Jackson), moslims, LHBT’ers en meer. De pop-ups bieden een platform voor (lokale) artiesten, filmmakers, gamers, fotografen. De inhoud van het programma wordt samen met het publiek bepaald: deze is opzettelijk divers om zo veel mogelijk mensen met interesse voor design en popcultuur aan te spreken.
Door een combinatie van speelse co-creatie met het publiek, samenwerking met lokale artiesten en organisaties en gerichte verwelkoming van ondergerepresenteerde groepen, slaagt het museum erin om een breder, diverser publiek aan zich te binden.