Musea die concrete stappen willen zetten om hun instellingen toegankelijk en inclusief te maken, kunnen bij STUDIO i terecht voor inspiratie, kennis en advies.

  1. Inspireren

    Bij veel musea bestaat de wens om de thema’s toegankelijkheid en inclusie op te pakken, maar vaak ontbreekt de kennis en ervaring om concrete aanpassingen door te voeren. Met STUDIO i willen het Stedelijk en het Van Abbe hier verandering in brengen.

  2. Verbinden

    Intersectionele verhalen leiden in een inclusief museum tot (nieuwe) ontmoetingen. Verhalen gaan in dit geval niet alleen over jezelf maar ook over de “ander” – ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond en beperking. Een museum voor meer mensen, door meer mensen.

  3. Informeren

    Heb je behoefte aan advies? Ben je geïnteresseerd in het afnemen van een trainingsmodule? Heb je informatie die niet mag ontbreken op de website? Wil je een partnerschap met ons aangaan? Of heb je andere vragen, opmerkingen of ideeën? We komen graag met je in contact!

Over STUDIO i

STUDIO i – platform voor inclusieve cultuur is een initiatief van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Met STUDIO i willen we een duurzame impuls geven aan de toegankelijkheid en inclusie binnen het culturele veld.

Logo Stedelijk Museum
Logo Van Abbemuseum

Meet the team

Projectteam

Klankbordgroep

Samenwerkingen

STUDIO i werkt samen met toonaangevende partners uit het veld en is tot stand gekomen dankzij de genereuze bijdrage van diverse fondsen.

Lees meer over onze partners.

Netwerk