Veelgestelde vragen

Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen. 

 • STUDIO i is een initiatief van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum. Deze twee musea erkennen dat zij, net als andere culturele instellingen, niet volledig toegankelijk en inclusief zijn. Daar willen ze samen met anderen verandering in brengen. 

  Ze streven – met de hele culturele sector en partners met specialistische kennis – naar een meer inclusieve cultuursector. 

  Bekijk onze animatie over het waarom van een inclusieve cultuursector. 

 • STUDIO i wil een duurzame impuls geven aan toegankelijkheid en inclusie door kennis te vergaren en te delen, door te informeren, inspireren en te verbinden. Dat doen de beide projectmusea door experimentele (deel)projecten te organiseren en door trainingen en informatiebijeenkomsten te organiseren. Ook wil het inclusieve initiatieven in de sector delen. Op deze website vind je inspirerende cases, tools en andere mooie voorbeelden. 

 • STUDIO i deelt graag inclusieve initiatieven met de sector op deze website. Ben je trots op jouw organisatie en inclusieve projecten, programma’s en/of divers personeelsbeleid? Kijk dan hier voor meer informatie. 

  Neem ook contact met ons op als je anderszins een bijdrage wilt leveren aan een meer inclusieve cultuursector. 

 • STUDIO i wil handvatten bieden bij het proces dat veel culturele instellingen willen aangaan, richting een meer inclusieve cultuursector. 

  We gaan er hierbij niet vanuit zelf alle kennis in huis te hebben. Voor het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven geldt ook: inclusie is een proces waar we middenin zitten. Daarom werken we samen met de sector en met partners die specialistische kennis en ervaring hebben. 

  Onze partners.

 • De beide projectmusea hebben in het verleden samengewerkt aan toegankelijke initiatieven voor verschillende nieuwe doelgroepen: Onvergetelijk Museum en Special Guests. Nu grijpen het Stedelijk Museum en het Van Abbemuseum STUDIO i om een volgende stap te zetten richting meer inclusieve organisaties. 

  Zo is er bij het Stedelijk Museum onder andere een Diversiteitsraad met medewerkers geïnitieerd om een advies uit te brengen aan de Directie. En het Van Abbemuseum werkt samen met constituents uit de directe omgeving in Eindhoven. 

 • STUDIO i krijgt veel stage- en onderzoeksverzoeken. Wil je verzekerd zijn van een antwoord? Lees je dan eerst goed in en zorg dan dat je je verzoek concreet formuleert. 

  Is je vraag algemeen en kun je het antwoord niet op de site vinden? Neem dan contact op met Steffie Maas. Heb je een specifieke vraag over een deelproject binnen een van de musea, mail dan de betrokken projectleider.