De Special Guest app
Foto: De Special Guest app

Special Guest app

In samenwerking met Radboud UMC en INTK werd een app ontwikkeld die op 11 november 2015 werd gelanceerd in het Radboudumc. Zestien kinderen tussen de 5 en 17 jaar oud delen hun verhalen over zwemvliezen en handschoenen, een man uit cement, laddertjes naar de blauwe lucht en nog veel meer. Aanleiding voor de verhalen zijn kunstwerken uit de collecties van het Van Abbemuseum Eindhoven en het Radboudumc in Nijmegen: van mooi tot modern, van raadselachtig tot ontroerend. Je hoeft geen kunstkenner te zijn als je deze jonge helden hoort vertellen over de meest uiteenlopende dingen die ze in de kunstwerken zien gebeuren.

Special Guest app op een tablet

Samenwerking met Radboud UMC

Deze app is het resultaat van een samenwerking tussen de Radboud UMC en het Van Abbemuseum. Beide organisaties hebben hun deuren geopend en lieten kinderen uit het Amalia kinderziekenhuis en verschillende scholen uit Eindhoven in hun kunstcollecties duiken.

De museumapp is gebaseerd op  No Kiddin’ – een audiotour door de ogen van kinderen. 

Hüseyin-Bahri-Alptekin-Self-Heretopia-Catching-up-with-Self-1991-2007
Jules over Self Heterotopia van Huseyin Bahri Alptekin.
Mede mogelijk gemaakt door

Het Onbeperkt van Abbe programma wordt mogelijk gemaakt door deelnemers van de BankGiro Loterij. Met deze bijdrage is de programmacoördinator Marleen Hartjes vanaf april 2014 begonnen met de voorbereidingen voor het Special Guests programma dat in oktober 2014 werd gelanceerd voor het publiek.