inclusief museum studio i
Een inclusief museum, daar streven we naar.

De nieuwe website van STUDIO i is vanaf vandaag onofficieel gelanceerd. Sssssssst… een soft launch. Zo krijgen belanghebbenden de mogelijkheid om feedback te geven op de website zoals deze nu is. Op deze manier kunnen er nog voor de officiële opening verbeteringen worden aangebracht, zodat de site optimaal functioneert voor iedereen.

Toegankelijk voor iedereen

Om de functionaliteit voor iedereen zo optimaal mogelijk te maken, is de vernieuwde website voorzien van enkele opties die de toegankelijkheid vergroten. Met behulp van ReadSpeaker, een bedrijf dat software ontwikkelt dat tekst omzet naar spraak, is de website optimaal te gebruiken voor een veel bredere groep internetgebruikers. Denk hierbij aan mensen met een leesbeperking, zoals dyslexie, maar ook ouderen, mensen met een visuele beperking of mensen die het Nederlands (nog) niet machtig zijn.

Waarom STUDIO i

Dit platform is speciaal bedoeld voor iedereen die meer wil weten over inclusiviteit in de culturele sector. STUDIO i belicht enkele zogeheten best practices uit het nationale en internationale werkveld op het gebied van diversiteit en toegankelijkheid. Ga hiervoor naar Inspiratie. Ook staan er verschillende downloads en tools die kunnen helpen bij het inclusiever te werk gaan in de eigen instelling. Deze zijn te vinden onder respectievelijk Tools en Kennis.

Doe mee met STUDIO i

Natuurlijk is het ook mogelijk om de eigen kennis en inspiratie, of zelfs vragen, te delen. STUDIO i staat open voor alle input op het gebied van inclusie, omdat het bevorderen ervan natuurlijk niet alleen kan. Op de pagina Meedoen lees je hoe je dat kunt doen.