Banner van Van Abbemuseum Eindhoven, met daarop de tekst: #HALFWAYMAKEUP. Time: 18.00-21.00. Date: 10-10-2019. Facebook: Queering the van abbe
#halfwaymakeup

Inclusie vs Normaal

Deze is bedoeld voor iedereen drag king die niet kan wachten om te shinen in het museum. Of ben je meer een tech nerd die droomt van een verkleed sessie?

Iedereen is welkom om te spelen in de serie drag-ups die in 2019 op de agenda staan. Wij zijn er om je ziel te redden en je te bevrijden van Normaal.

Queering the Collections

Queering the Collections is een landelijk netwerk, waaronder het Van Abbemuseum, dat streeft naar het bespreekbaar maken van intersectionaliteit en gender topics binnen museale collecties. In het kader van dit project wordt dan ook de DRAG-UP georganiseerd.

Maybe Boozegeoisie is een drag queen uit Den Bosch die sinds 2016 underground feestjes organiseert waar inclusie en speelsheid de sfeer bepalen. In deze drag-up serie leer je de make-up technieken van diva’s als zij, creëer je je eigen drag personage, maak je selfies bij kunstwerken en ontmoet je vrienden.

Deelnemen

Jezelf helemaal omturnen tot drag queen gebeurt niet binnen deze korte sessies, daarom wordt halfway makeup omarmd. Deelname is gratis. Bekijk voor meer informatie de website van Van Abbe en het Facebookevent, waar je je tevens kunt aanmelden.

Meer Queering the Collection

Wil je meer lezen over queering, weten wat dat begrip inhoudt of wat drag queen betekent, lees dan ook de Queer Glossary. Deze vindt je bij de Tools op onze website.