Workshop Multisensory Design Approach voor slechtzienden
Foto: Van Abbemuseum

In 2016 begon het Van Abbemuseum de museumruimte te onderzoeken en herdefiniëren vanuit een multi-sensorisch en inclusief perspectief, samen met architecten Peter-Willem Vermeersch en Tomas Dirrix, KU Leuven en in co-design met ervaringsdeskundigen met een visuele, auditieve of mobiele beperking. De ervaring van het kunstwerk werd aangevuld met bijdragen van blinde ontwerper Simon Dogger, geurexpert Caro Verbeek and Iscent. Het ontwerp werd uitgevoerd door Eigensinn en de technische dienst van het museum.

Op donderdag 28 februari openen we de experimentele multizintuiglijke museumruimte in het Van Abbemuseum en presenteren we de resultaten van het onderzoek tijdens een openingssymposium.

Sprekers zijn o.a. architecten Tomas Dirrix en Peter-Willem Vermeersch over het onderzoek en uitvoering A multisensory design appoach in architecture, Carlos Mourão (blinde multi sensory architect uit Lissabon), geurhistoricus Caro Verbeek en Jorg Hempenius over geurervaring bij het kunstwerk van Wróblewski en multizintuigelijke museale presentaties, blinde ontwerper Simon Dogger over het voellandschap dat hij maakte voor Wróblewski en presentatie indoor navigatie systeem voor blinden in Van Abbemuseum. Overige sprekers volgen. Ook zal de Special Guests publicatie worden gelanceerd.

Houten maquette van de tentoonstelling

Praktische informatie

Waar?
Het Auditorium van het Van Abbemuseum, Eindhoven

Wanneer?
Donderdag 28 february, 11:00 – 17:00.

Tickets en prijzen?
€ 15, – inclusief lunch en borrel. Tickets zijn hier verkrijgbaar.
Voor het volledige programma, klik hier.

De voertaal van het symposium is Engels.

Dankbetuiging
The Multi-Sensory Museum onderzoeksproject is mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie and in co-design met Marleen Hartjes, Amber van Ginneken, Pia Hendriks, Johan Nefkens, Barbara Strating, Judith Schuitvlot, Jaap Breider, Frank Ter Beek, Jeroen van Dijk, Rieky Verwimp. Het symposium is georganiseerd in samenwerking met STUDIO i – platform voor inclusieve cultuur.

 

Animatie: Studio Wim