Projectassistent STUDIO i 

Het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum zijn twee van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland. Vanuit de overtuiging dat musea voor iedereen toegankelijk moeten zijn, verwelkomen deze musea ook expliciet groepen voor wie museumbezoek niet vanzelfsprekend is. Toegankelijkheid, inclusie, gastvrijheid en relevantie zijn waarden waarin het Stedelijk en het Van Abbe elkaar vinden, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Vanuit deze overtuiging hebben beide musea STUDIO i opgericht: het platform voor inclusieve cultuur.

Still uit de animatie van STUDIO i. Deze toont allerlei oop het oog verschillende mensen.

Over STUDIO i

Met STUDIO i beogen de samenwerkende musea hun eigen instellingen én het culturele veld op duurzame wijze toegankelijk en inclusief te maken, enerzijds door kennisdeling, anderzijds door kennisvergaring. Naast het opstarten van nieuwe innovatieve projecten in de eigen instellingen op het gebied van toegankelijkheid en inclusie, worden via STUDIO i musea en andere culturele instellingen op uiteenlopende wijze actief geadviseerd en ondersteund bij het toegankelijk en inclusief maken van hun (denkpatronen omtrent) gebouwen, aanbod en informatie. Hierbij valt te denken aan generieke fysieke toegang, maar ook aan strategieën waarmee de museumbeleving voor iedere bezoeker versterkt kan worden.

De functie

Samen met twee projectleiders maakt de projectassistent deel uit van het STUDIO i-projectteam. Als projectassistent ondersteun je de projectleiders bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Je zorgt er als linker- en rechterhand van de projectleiders voor dat de verschillende processen binnen STUDIO i gestroomlijnd verlopen. Tot je takenpakket behoort onder andere:
Het onderhouden van contacten met externe partijen;
Het voorbereiden van adviesgesprekken en trainingen;
Het beheren van de agenda’s van de projectleiders;
Het beheren van het digitale platform;
Het verzorgen van de content voor de STUDIO i social media kanalen;
Het verrichten van ondersteunende administratieve werkzaamheden.
De standplaats is het Stedelijk Museum Amsterdam. Minimaal één keer per twee weken werk je een dag in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Wij vragen

 • MBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met de onderwerpen toegankelijkheid, inclusie en diversiteit;
 • Uitstekende communicatieve en representatieve vaardigheden;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring met projectmatig werken;
 • Ervaring met CMS is een pré;
 • Beschikbaarheid op woensdag en één andere werkdag, bij voorkeur op maandag of dinsdag.

Verder beschik je over de volgende competenties:

 • Proactief
 • Flexibel
 • Ordelijk
 • Nauwkeurig
 • Klantgericht
 • Stressbestendig

Wij bieden

Wil jij vanuit twee toonaangevende musea bijdragen aan het ontstaan een toegankelijk en inclusief cultureel veld? Dan zijn we op zoek naar jou! In eerste instantie bieden wij een arbeidsovereenkomst tot 30 december 2019, met uitzicht op verlenging. De functie is conform de Museum cao ingedeeld in schaal 7 (€ 2.347 – €2.939). Voor meer informatie over STUDIO i en de vacature kun je contact opnemen met Marleen Hartjes.

Contactpersonen

Marleen Hartjes

Projectleider

Solliciteer!

Bij interesse in deze functie kun je je sollicitatie insturen via de sollicitatieknop onderaan deze pagina, tot en met 28 november 2018. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 3 december.  Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof, beperking, etc.) is vanzelfsprekend een belangrijk aandachtspunt van STUDIO i. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden.

Bekijk de vacature op de website van het Stedelijk Museum.

Vul het formulier in op de website van het Stedelijk Museum