Still Video
Video over het programma Creativity in the Community van het Brass Museum of Art

Creativity in the Community bedient families uit vijf kwetsbare gemeenschappen die vanwege sociale en economische achterstanden beperkt toegang hebben tot het culturele aanbod. Het museum vroeg hen wat zij nodig hebben van een kunstmuseum. Samen met kunstdocenten en partnerorganisaties uit de gemeenschappen ontwikkelden zij kunst- en taallessen om de geletterdheid te verbeteren en ouders handvatten te geven actief bij te dragen aan de educatie van hun kinderen.
Omdat de families culturele programma’s vaak als intimiderend of ontoegankelijk beschouwen, worden de lessen op een vertrouwde plek (plaatselijke bibliotheek, het buurthuis) en in de eigen taal (Engels, Spaans of Creools) gegeven.

"This program is a gift, taught by real artists who are passionate and good with children. My daughter is more confident and assertive."

Deelnemende ouder

Docenten lezen verhalen voor tijdens welke kinderen oefenen met de taal en ouders de kunst van het voorlezen leren. Er volgt een creatieve opdracht geïnspireerd op het verhaal, waarin eigen tradities en culturen voorkomen, voor meer oefening. Het oefenen gaat thuis door: families krijgen bij elke les een boek cadeau. Om museumbezoek aan te moedigen, eindigt elk semester met een gratis evenement (inclusief vervoer) waar kunstwerken van de families worden getoond. Er zijn ook familiedagen met gratis museumentree.
Het programma geeft educatie (en actieve participatie van ouders hierbij) een duurzame impuls. De families zien het museum als hún museum: een veilige, toegankelijke plek waar hun behoeften centraal staan en waar kunt niet intimideert, maar inspireert.

Creativity in the Community richt zich op de gemeenschappen Little Haiti, Little Havana, North Miami, Miami Beach en Overtown, met specifieke aandacht voor Haïtiaans-Amerikaanse families in Little Haiti en North Miami, Latijns-Amerikaanse families in Little Havana en Afro-Amerikaanse families in Overtown.

Museumdocenten delen uit tijdens een creatieve sessie met kinderen en ouders in het Bass Museum in Miami
Monica McGivern, Courtesy of The Bass

Neem voor vragen of advies contact op met Kylee Crook, Director of Education, via kcrook@thebass.org of +1 786 477 6006.